Мобільний оператор "Київстар" відмовиться від безлімітних пакетів. Тепер українці можуть забути про безкінечний інтернет. Таку ж політику можуть застосувати й інші оператори в Україні.

Що чекає на безліміт, пише "Сьогодні".

Не такий вже і безліміт

За словами керівника компанії "Київстар", безліміти несправедливі для тих, хто мало споживає, а платить за необмежений трафік. Справа у тому, що сьогодні абоненти платять за трафік, який вони повністю не використовують, таким чином, втрачаючи кошти.

мобільний інтернет

Безліміт – це всього лише вдалий маркетинговий хід, слово-наживка, яке змушує купувати. Насправді безліміти, які пропонують українські мобільні оператори, цілком обмежені. Всі оператори мають політику "чесного користування безлімітним інтернетом".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Як обмежується безліміт? У політиці Vodafone, наприклад, говориться, що доступ до торрентів буде закритий, а швидкість завантаження потокового відео обмежена до 1,2 Мбіт/с. Якщо використати телефон або планшет як точку доступу, або модем – безлімітний інтернет теж буде обмеженим.

інтернет

Крім того, мобільні оператори залишають за собою право обмежувати швидкість інтернету, якщо відбувається надто велике навантаження на мережу.

Потреби користувачів, які сьогодні ростуть шаленими темпами, мобільні оператори вже не можуть повністю задовольнити.

Радіомережі будь-якого покоління – 3G, 4G і навіть 5G – має свої обмеження. Той же "Київстар" обмежує абонентів, які протягом дня використали понад 3000 мегабайтів. Після цього значення швидкість інтернету скорочується до 0,8 Мбіт/с.

Справа у тому, що деякі користувачі інтернету дійсно використовують надто великі обсяги, перевантажуючи мережу, і таким чином, знижується швидкість для інших абонентів.

гроші

"Безлімітні тарифи створюють істотне навантаження на мережу через великы обсяги контенту. У наших тарифах закладено загальноприйнятий європейський принцип чесного і цивілізованого користування зв'язком. Це означає, що любителі торрент-мереж, піратського контенту не повинні заважати іншим абонентам користуватися інтернетом, за який вони заплатили. Також в безлімітних тарифах не передбачено безкоштовної роздачі каналу іншим користувачам. Роздача інтернету на інші пристрої можлива, але регулюється фінансово – для цього необхідно підключити платну послугу "Mobile Hotspot". Можна на календарний місяць, можна на добу", – прокоментували представники компанії Vodafone.

Що буде з "безлімітом" у майбутньому

Щодо тарифів. Сьогодні практично не знайти безлімітний інтернет з абонплатою меншою за 125 грн на місяць. Однак, такий тариф обирає меншість користувачів мобільним телефоном. А той, хто користується, частіше пепелачує, адже не використовує весь пакет послуг за вказаний період. Так, за дослідженням Vodafone, в 2018-му році один абонент в середньому використав у середньому 3,2 Гб мобільного трафіку в місяць. А більшість тарифів операторів починаються від 4 Гб.

мобільний телефон

Для ряду простих задач – повідомлення, браузінг, соцмережі – може використовуватися мобільний доступ. А для більш потужних завдань, таких як перегляд відео, завантаження файлів і додатків, обміну даними, абонент може користуватися домашнім безлімітним високошвидкісним інтернет-доступом.

За словами експерта, відмова "Київстару" від безліміту не означає, що в користувачів виникнуть проблеми в доступі до мережі чи несчату трафіку.

Наприклад, у Європі лише у 5 з25 країн практикують безлімітний інтернет у пакетних тарифах. Що стосується обсягу трафіку, то він сильно варіюється в різних країнах, але більшість операторів мають пропозиції від 500 Мб або 1 Гб до 100 Гб в місяць.

Крім того, можна придбати додаткові пакети за доступною ціною, якщо вичерпається резерв.

Крім того, лише два оператори в Україні пропнують "безліміт". Lifcell уже давно замінив його на пропозицію від 20Гб на місяць.

Нагадаємо, українці рознесли в пух і прах тарифну політику популярного мобільного оператора.

Як повідомляв портал "Знай.uа" писав, що українці повстали проти "тотального жлобства" "Київстар".

Також "Знай.uа" повідомляв, що "Київстар" своїми нововведеннями поставив на карту все.