Україну приголомшило загадкове самогубство священика РПЦ Євгена Хруща.

Скоріш за все, до такого вчинку, який церква вважає страшним гріхом його могли довести тиск і погрози з боку РФ, оскільки ієрей мав намір перейти до ПЦУ, пише Рoliteka.

Суїцид настоятеля храму Преподобного Серафима Саровського в селі Зориківка в Міловському районі Луганської області на початку березня викликав багато питань, йдеться у повідомленні.

Священнослужитель, спілкувався з загиблим розповів, що в кінці лютого відбулася загадкова зустріч Хруща з якимось “паломником” з Воронежа (РФ). Мандрівник всіляко намагався відрадити ієрея від переходу до єдиної автокефальної помісної церквм, але священик стояв на своєму, стверджує джерело.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Родичі та друзі отця Євгена відзначили, що з тих пір йому стали надходити телефонні дзвінки з погрозами – і священику, і його дітям. За словами близьких, він тоді боявся власної тіні.

В останні дні свого життя Хрущ згадав про те, що до нього з “вітанням” приїжджала особа, наближена до працівників регіонального управління ФСБ РФ. Отцю Євгенію нав’язували відмову від переходу до ПЦУ. Мовляв, “непристойно священику – громадянину РФ – зраджувати своїй рідній країні”.

Погрожували порушенням кримінальної справи про державну зраду, як наслідок екстрадицією і в’язницею, в якій термін можна і не досидіти.

Проте, Луганська єпархія РПЦ в Україні офіційно назвала причиною трагедії сімейні незгоди Хруща і фінансові проблеми.

Нагадаємо, ситуація на релігійному ґрунті досі залишається напруженою і нерідко між представниками різних церковних громад виникають сутички, які вирішуються лише силами правоохоронців.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у неділю, 10 березня, вранці група осіб, в тому числі і священики УПЦ МП заблокували двері храму, що розташований у селі Сестрятин на Рівненщині.

Також Знай.ua писав про те, що щодня в Україні під покров Православної церкви України переходять нові громади Московського патріархату.