Український політв'язень Павло Гриб скористався своїм правом на останнє слово перед оголошенням вироку на судилищі у ростовському суді.

Як повідомляє Громадське, Гриб сказав: "Бажаю сил і наснаги пройти випробування полоном усім українським патріотам. Пройти з гідністю, по правді і совісті". Варто зазначити, що суддя шоу – інакше російський суд назвати просто не можна, постійно перебивав політв'язня і вимагав робити заяви по суті справи та звинувачення.

Павло Гриб

Нагадаємо, що Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив громадянина України Павла Гриба до покарання у вигляді 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму за "заклики до тероризму". Гриба визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 205.1 КК РФ ("Сприяння терористичній діяльності").

Як стверджує так зване російське слідство, яке майстерно фабрикує справи стосовно політв'язнів, з 27 березня по 15 травня 2017 року Павло Гриб, перебуваючи на території України, закликав в мережі одну з старшокласниць в Сочі привести в дію бомбу на випускному вечорі 30 червня, а потім покинути територію країни-агресора.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Павло Гриб

Також у тексті звинувачення зазначається, що хлопець нібито надав школярці докладні інструкції з виготовлення саморобного вибухового пристрою. Недоумкуваті кремлівські ЗМІ кажуть: "Пізніше Гриб був заарештований і утримувався в СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований в Ростовську область. На момент скоєння злочину Гриб був членом забороненої в Росії екстремістської організації "Українська національна асамблея — Українська народна самооборона" (УНА-УНСО)". Сам Павло Гриб свою провину в неадекватних звинуваченнях не визнав.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що раніше так званий російський суд призначав дебати по справі Гриба, а також відхилив всі клопотання.

Як повідомляв портал "Знай.uа": політв'язень Гриб постійно скаржився на поганий стан здоров'я, проте медичної допомоги так і не дочекався.

Також "Знай.uа" писав, що українці шоковані розповіддю батька Гриба про судове засіданні і погане самопочутті політв'язня. Адекватної реакції з боку росіян при цьому немає.