Міністр соціальної політики України Андрій Рева у своєму інтерв'ю "5 каналу" розповів, як відбувається нарахування субсидій.

Він зазначив: "Механізм для всіх один. І критерій один - це доходи людей... Є, наприклад, сім'я, де працюють і чоловік, і дружина, а у них п'ятеро дітей. І навіть якщо вони по 7000 отримують, то в цілому ці 14000 діляться не на двох, а на сім. І, відповідно, дохід на одну людину у них значно менше, ніж у сім'ї, яка складається з двох осіб і отримує такі ж доходи. Ми це врахували у формулі, тому розмір субсидії залежить від того, який дохід на людину в домогосподарстві".

Андрій Рева

Крім того, Рева розповів, скільки домогосподарств в даний час отримує субсидії готівкою: "Якщо ми візьмемо сьогодні всіх тих, хто отримає субсидії готівкою, то вже на квітень це майже 3 мільйони 700 000 господарств з 15000000. Середній розмір за житлово-комунальні послуги у них - близько 10% від їхнього доходу. Це якраз європейський показник, але якщо б вони самі платили, то цей показник був би десь 40-50%, тобто більшу частину за них платить держава".

Також він підкреслив, що раніше все відбувалося трохи інакше – людина платила свою частку, а держава погашала залишок, а тепер же ці гроші віддаються безпосередньо людям.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що український економіст розповів про те, яким чином можна забезпечити собі хорошу пенсію. Кращим способом він назвав невеликі щомісячні відрахування з заробітної плати, але в цьому випадку присутні додаткові моменти, на які експерт також звернув увагу.

Як повідомляв портал "Знай.uа": до 1 квітня держава підготувала неприємний сюрприз - близько п'яти мільйонів українців можуть залишитися без води у кранах. Причиною є відсутність у водопровідно-каналізаційних господарств договорів з постачальниками електроенергії в результаті величезного боргу – близько 6 мільярдів гривень.

Також "Знай.uа" писав, що в міністерстві соціальної політики України анонсували нововведення для одержувачів субсидій та інших видів соцдопомоги. Це торкнеться дітей війни, чорнобильців, людей з інвалідністю та інших категорій громадян, які мають право на державну пільгу.