Українці, які їдуть в РФ на заробітки, можуть привернути увагу ФСБ.

Про це стало зрозуміло зі слів генерал-лейтенанта, ветерана зовнішньої розвідки Василя Богдана.

ФСБ
ФСБ

За його словами, спецслужби Росії активно вербують українських заробітчан.

“Це правда, що вони намагаються вербувати наших громадян, які їздять туди на роботу, – культурних діячів, співаків, деяких політтехнологів, яких запрошують на російське ТБ. ФСБ нікого не пропустить. В тій чи іншій мірі є спроби вербування цих людей з можливими залучення до співпраці зі спецслужбами Кремля”, – каже генерал.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Стосовно простих громадян може застосовуватися так зване “темне вербування”, стверджує ветеран розвідки. У деяких випадках є і прямі підходи.

ФСБ
ФСБ

“Людина не знає, що вона завербована, адже спілкується невідомо з ким, начебто це і не офіційний представник ФСБ або розвідки, а якийсь простий приємний співрозмовник. Це таке собі вербування під прикриттям. Але є і прямі підходи, – створюються певні проблеми, людина потрапляє в яку-небудь компрометуючу ситуацію або скрутне матеріальне становище, здійснює якесь правопорушення і до неї починають приставати. Це дуже активно і ефективно використовується”, – затверджує військовий.

Варто нагадати, що У Росії штурмували відділ МВС в Новосибірській області, а саме у місті Бердск. Оперативно-слідчі заходи співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ).

Очевидці події розповіли, що відділ поліції "штурмували бійці спецназу". При цьому обшуки з участю ФСБ пройшли в кабінетах відділу та у відділенні наркоконтролю. Після обшуків затримали начальника Бердського відділу МВС Олексія Зоріна. Примітно, що під час операції він чинив опір спецназівцям.

Нагадаємо, За сценарієм Бабченка: СБУ затримала замовника гучного вбивства

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Харківський чиновник був завербований ФСБ: СБУ розкрила цікаві факти

Також Знай.ua" писав про те, що СБУ спіймала путінського шпигуна: працював на Кернеса