Доктор Комаровський розповів, як вирішити поширену проблему, з якою стикають чи не всі батьки. Мова йде про сон, а точніше про відсутність сну в дітей у нічний час.

Педіатр Євген Комаровський ділиться корисними порадами, як повернути дитині та батькам міцний сон вночі, - пише Politeka.

"Ситуація стандартна і зустрічається досить часто: дитина здорова, посміхається, добре їсть, прекрасно спить – в загальному, ангел. Проблема лише в тому, що "тиха, мирна, весела, добре спить і не вередує" – це вона вдень, а вночі, коли дорослі члени сім’ї збираються спати, дитя спати не хоче, більш того – голосно ридає, що не злазить з рук і вимагає спілкування. Очевидно, що спати вдень і не спати вночі дитині не шкідливо. Це шкідливо для його батьків", – наводить приклад доктор.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Лікар дав кілька порад батькам, як зебезпечити сон всій родині та перевчити дитину більше спати в темний час доби

1. Зробити так, щоб малюк не виспався протягом дня. Давати спати не більше двох годин, якщо сон довший - будити. Також розважати та максимально "вимотувати" дитину протягом дня.

2. Протягом дня максимально збільшити енерговитрати. Прогулянки, активні ігри, гимнастика. Більше бувайте на свіжому повітрі. Також не можна перегрівати дитину, адже організм повинен сам забезпечити енерговитрати.

3. Заздалегідь привести в порядок спальню. Добре провітрити, пропилососити, помити підлогу. Пам’ятати, що ідеальні умови для сну – температура 18-20 ° С, вологість – 50-70%. ⠀

4. Підкоригувати режим годування. Зробіть так, щоб дитина поїла в період з 23.00 до 24.00 години. Намагайтеся обмедити прийом їді в період з 18.00 до 20.00 години, щоб краще і з великим апетитом поїв перед сном. ⠀

5. Вечірнє купання (перед останньою їжею) – у великій ванні, у прохолодній воді, з масажем і гімнастикою – прекрасний привід і енергію витратити, і апетит нагуляти, і з батьками перед сном поспілкуватися. ⠀

"Головна складність описаного "лікування" полягає в тому, що батьки змушені протягом 1-2 днів здійснювати дії, що суперечать загальноприйнятим уявленням про те, як треба любити дітей. Як це можна, рідне дитя!!! Недогодувати… Не укласти… Розбудити… І можна. І потрібно. Два дня обмежень краще, ніж безсонні ночі роками", – пояснює Комаровський.

Нагадаємо, педіатр Євген Комаровський заборонив популярну кашу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Євген Комаровський розповів про неправильне лікування більшістю медиків та батьків атопічного харчового дерматиту.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський поставив нашій країні діагноз.