Україна розповіла про жорстокі знущання, які вона пережила в полоні бойовиків.

Її історію опублікувала в своїх соцмережах Олександра Матвійчук — голова організації "Центр громадянських свобод" та координатор громадської ініціативи "Євромайдан SOS".

бойовики "ДНР"
бойовики "ДНР"

"минулого тижня я говорила з людиною, яку взяли в полон у ОРДЛО два місяці тому. Вона показувала мені свої покалічені струмом ноги. І вже рік знаходиться на розгляді Кабміну закон про військових злочинців. Він встановлює відповідальність за злочини проти людства і військові злочини у відповідності з міжнародним правом. Без цього закону ми в ситуації, коли за всі роки війни суд виніс лише один вирок за військові злочини", — говорить голова організації.

Також вона опублікувала у Facebook історію постраждалої жінки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Я просила мене не бити, говорила, що вагітна. Вони сказали, що "дуже добре, що укропівська дитина помре", — говорить потерпіла.

За її словами, бойовики жорстоко її били: прикладом, бронежилетом, ногами.

"Били по всіх частинах тіла. Об мене гасили бички. Мені, тому що я дивилася і кричала, коли били інших, зав'язали очі скотчем. Я на той момент була на третьому місяці вагітності, і в результаті побиття у мене почалася кровотеча. Я втратила свідомість", — згадує потерпіла.

Варто нагадати, що У четвер, 21 березня, стало відомо про звільнення 60-ти українців, які були незаконно заарештовані та перебували під вартою в Росії.

Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денисова на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні в містечку Щастя нам передали 60 засуджених, які перебувають у пенітенціарних установах в окремих районах тимчасово окупованої території Луганської області для продовження відбування покарання на підконтрольній Уряду України території",- розповіла Денисова.

Нагадаємо, Навіки двадцять: Україна вмилася сльозами, проводжаючи юного героя - сталевий характер і усмішка ангела

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українські герої вдарили по засідкам терористів: в кроці від перемоги вибивають з рук остання зброя

Також "Знай.ua" писав про те, що "ДНР" пішла на дно: такого не було за 5 років війни, міста перетворюються на примари