В мережі опублікували знімки українця Павла Гриба, викраденого ФСБ у 2017 році в Білорусі і засудженого судом Ростова-на-Дону до шести років колонії загального режиму по сфабрикованому звинуваченню у підготовці теракту.

Фотографії 20-річного українця опублікував український дипломат - Надзвичайний і Повноважний посол в Австрії Олександр Щерба у своєму Twitter.

"До і після. Ось що російська „справедливість“ робить з людьми. Вони заманили українця Павла Гриба в Білорусь, викрали його, засудили до шести років безглуздим звинуваченням. Держава КДБ — це те, що вони роблять". Олександр Щерба

Нагадаємо, що український політв'язень Павло Гриб скористався своїм правом на останнє слово перед оголошенням вироку на судилищі у ростовському суді.

Як повідомляє Громадське, Гриб сказав: "Бажаю сил і наснаги пройти випробування полоном усім українським патріотам. Пройти з гідністю, по правді і совісті". Варто зазначити, що суддя шоу – інакше російський суд назвати просто не можна, постійно перебивав політв'язня і вимагав робити заяви по суті справи та звинувачення.

Павло Гриб
Павло Гриб

Нагадаємо, що Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив громадянина України Павла Гриба до покарання у вигляді 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму за "заклики до тероризму". Гриба визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 205.1 КК РФ ("Сприяння терористичної діяльності").

Павло Гриб
Павло Гриб

Раніше зазначалося, що так званий російський суд призначав дебати у справі Гриба, а також відхилив всі клопотання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", політв'язень Гриб постійно скаржився на поганий стан здоров'я, проте медичної допомоги так і не дочекався.

Також "Знай.uа" писав, що українці шоковані розповіддю батька Гриба про судове засіданні і погане самопочуття політв'язня. Адекватної реакції з боку росіян при цьому немає.