У лютому 2019 року в квитанціях за спожитий газ не вказали субсидію, згідно з рахунком споживачам потрібно сплатити в повному обсязі.

Цю інформацію повідомила начальник відділу розрахунків ТОВ "Львівгаз збут" Ольга Чабан, передає "Хвиля".

субсидія
субсидія

Також Чабан зазначила, що з 1 березня змінено механізм виплати житлових субсидій. Як відомо, українці отримують державну допомогу для оплати спожитого газу грошима у відділеннях "Укрпошти" і "Ощадбанку", а пенсіонери – через Пенсійний фонд разом з пенсією. Через це в платіжках за спожитий у лютому газ немає інформації про субсидії. У зв'язку з цим споживачам необхідно самостійно оплачувати весь обсяг споживання, використовуючи для цього отримані кошти державної допомоги.

Крім того, Чабан підкреслила, що є ризики використання коштів не за призначенням – не на сплату компослуг, зокрема, спожитого газу, а на інші цілі.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Між видачею субсидійних коштів споживачам «на руки» і сплатою за спожитий газ є розрив у часі. Окремі споживачі отримали кошти раніше, ніж рахунки за спожитий газ. Інші – не до кінця зрозуміли, що отримують кошти, за рахунок яких повинні оплатити послуги за лютий. Тобто існує ризик використання грошей на інші цілі. Це призведе до збільшення заборгованості за газ. Є споживачі, які мають накопичені борги за попередні зимові місяці. Зокрема, станом на зараз мешканці Львівщини заборгували 2,5 млн грн за газ. Найбільше боржників серед споживачів Львова та Пустомитівського району, частково Дрогобицького району. Найбільший сегмент людей, у яких обсяг боргу становить 1-5 тис. грн".

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Вона нагадала, що споживачі, які мають заборгованість понад 340 грн за більш ніж місяць часу, можуть втратити право на субсидію. Квитанцію слід сплатити протягом п'яти днів з дня отримання, далі це буде вважатися простроченою заборгованістю, і навіть може призвести до припинення газопостачання.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості (офіси, склади тощо) можуть не виплачувати комунальні борги, що залишилися від попередніх господарів.

Також портал Знай.uа писав, що з 1 березня в Україні почали нараховувати субсидії грошима.