Менеджер Реанімаційного пакету реформ Світлана Бубенчикова розповіла про наслідки нововведення в ефірі ObozTV. Згідно з постановою МОЗ, з 1 квітня 2019 року відомство припиняє фінансування пацієнтів, які не підписали декларації з сімейним лікарем.

Однак при цьому експерти відзначають, що у українців буде шанс підписати такий документ і надалі. З цього приводу Бубенчикова зазначила: "Людина в цей період може працювати за кордоном або виїхати у відрядження, тому не встигає підписати договір. Після 1 квітня вона без проблем може вибрати педіатра, терапевта і підписати декларацію".

Уляна Супрун

Також вона заявила, що постанова МОЗ насамперед стосується лікарень, а не пацієнтів, оскільки від цього залежить їх бюджет. Бубенчикова підкреслила, що з 1 квітня припиняється фінансування стандартної субвенції, яка була за списками пацієнтів без декларацій: "Хоча лікарі кажуть, що в клініках вже навіть не беруть це до уваги, а формують свої бюджети".

Медики заспокоюють українців, що в критичних ситуаціях поліклініки продовжать надавати безкоштовну допомогу будь-яким пацієнтам, а також зазначили, що крайнього терміну укладання декларації з лікарем немає: це можна зробити в будь-який час.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Уляна Супрун

Варто нагадати недавнє анонсування змін в обігу документів в медичних установах. Уляна Супрун заявила, що паперові документи замінять електронними, причому це торкнеться історій хвороб і навіть рецептів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Уляна Супрун заявила про плани ввести кримінальну відповідальність за продаж лікарських препаратів без рецептів, а також підвищити штрафи. Таке рішення скандальний міністр пояснила тим, що аптекам дешевше мати бізнес, ніж дотримуватися закону.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Уляна Супрун в черговий раз повеселила українців, на цей раз новою хворобою. Вона назвала її "передвиборчим загостренням", а також розповіла, як ведуть себе люди, які від нього страждають

Також "Знай.uа" писав, що українці зіткнулися з черговим підвищенням цін на ліки – на цей раз вони подорожчали на 0,8% і це лише за один місяць.