Українські батьки обурені змістом навчального посібника для учнів восьмих класів, повідомляє Politeka.

Книга "Основи здоров'я" автора Івана Беха викликала справжній скандал в соціальній мережі Facebook. На неї звернула увагу голова правління Громадської організації "ВІСь" у Вінниці Світлана Дубина, показавши шокуючі сторінці в своєму блозі.

В одному з розділів підручника автор описав терміни "віктимні речі", "віктимні жести" і "віктимна поведінка". Вони припускають, що молоді дівчата можуть провокувати гвалтівників короткими спідницями, макіяжем, інтимними жестами і поведінкою. Наприклад, погодитися на поїздку в попутній машині або розмову з незнайомцями.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Люди!!! Ви цей підручник бачили?", - звернулася Світлана Дубініна до користувачів мережі.

Вона також звернулася за роз'ясненнями до міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

Громадського активіста підтримали у коментарях стурбовані українці. Так Наталя Захарова зазначила, що поняття віктимності вживається в російській науці. У той же час, західні фахівці їм практично не користуються. Більш того, припущення, що жертви можуть провокувати зловмисників своєю поведінкою суворо критикується вченими.

"Що це? Тому в расиюшку?", - поцікавилася вона.

Надія Бабишна-Вірна теж обурена підручником: "Це прямо зі школи готують збочене уявлення про світ і віктимблейминг". Тобто, засудження жертв. Решта користувачів припустили, що чиновники "зовсім здуріли".

"Кошмар! Хто до цього додумався?", - поцікавилася Наталія Машталер.

Нагадаємо, пробне ЗНО в Україні обговорюють в мережі: що зубрити, а чого точно не буде.

Як повідомляв Знай. ua, як поступити в університет і не зганьбитися. Експерти абітурієнтам розповіли, як правильно визначиться з вузом та факультетом.

Знай. ua писав, що тест пробного ЗНО з'явився в мережі.