З 1 травня в Україні заплановано ввести систему оплати додаткових відсотків за наявність боргу по комуналці. У випадку, якщо абонент не оплатив комунальні послуги до 20 числа поточного місяця, буде нарахована пеня.

Розмір пені складе 0,01 (1%) від суми боргу за кожен день. Разом з тим, сплата штрафу за борги з комунальних послуг не може перевищувати 100% суми боргу, про це інформує видання News ua.

До прикладу, коли сім'я платить кожен місяць по комунальних послугах 1000 гривень, і прострочила виплату на 90 днів, у сумі доведеться заплатити 1010 гривень. Відповідно, коли сума боргу вище, нарахована пеня буде більше.

Нововведення стосуватимуться також одержувачів субсидій. Якщо борг субсидианта перевищить 340 гривень, державну допомогу можуть відібрати.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, субсидії на руки: скільки реально отримають українці. Пенсіонерам монетизовані субсидії переводять на картки або видають готівкою разом з пенсіями.

У березні стартувала монетизація субсидій, українцям почали видавати "живі" кошти для оплати житлово-комунальних послуг. Скільки громадяни в середньому отримають на руки та чи реально з цих субсидій щось зекономити?

Середній розмір монетизированной субсидії в Україні становить 1676 грн в місяць. Мова йде саме про виплати, які українці отримують "живими" грошима.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям вибірково списали комунальні борги. Так, за даними видання, Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості (офіси, склади тощо) можуть не виплачувати комунальні борги, що залишилися від попередніх господарів.

Також Знай.ua писав про те, що у Мінсоцполітики розповіли, як будуть перевіряти субсидиантів в цьому році. Так відмовити в оформленні субсидії можуть через отримання грошового переказу, що перевищує 50 тисяч гривень.