Глава МОЗ Уляна Супрун анонсувала масштабні нововведення для українських лікарів і пацієнтів. Зовсім скоро всі паперові документи заміняться електронними. Реформа стосуватиметься історій хвороб і навіть рецептів. Деталі виконуюча обов'язки міністра розповіла під час інтерв'ю "Радіо Свобода".

Уляна Супрун повідомила, що вже з 1 квітня на повністю електронну систему переведуть рецепти на медикаменти, які продаються за державною програмою "Доступні ліки".
Отож невдовзі українці ніяк не отримають бажаний препарат з папірця. Відтепер сімейний лікар зобов'язаний буде оформити електронний рецепт, який легко перевірити через систему.
Насамперед, зміни торкнуться продажу ліків від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу і бронхіальної астми.
"Пацієнт вже не буде мати папірці, а це буде йти через електронну систему", - наголосила Уляна Супрун.

Електронні лікарняні планують впровадити під кінець 2019 року. З ними паперові документи повністю зникнуть. Глава МОЗ впевнена, що нові зміни дозволять припинити корупцію в лікарнях.
Супрун пояснила, що тепер не можна буде купити лікарняний за 200 гривень, адже лікарняні отримуватимуть від своїх сімейних лікарів. Лікар буде відповідати за його або її електронний підпис на цьому лікарняному. Коли приходять в лікарню або додому, а цієї людини немає на місці, то відповідатиме не тільки пацієнт, але і лікар, який видав. І дуже потрібнее професійне ліцензування лікарів, адже буде спосіб, щоб покарати також і лікаря, або навіть відібрати ліцензію.
Нагадаємо, кого перестануть лікувати безкоштовно з 1 квітня: нова реформа Супрун вдарить по українцях.
Як повідомляв портал "Знай.uа": Уляна Супрун в черговий раз повеселила українців, на цей раз новою хворобою.

Також "Знай.uа" писав, що українці зіткнулися з черговим підвищенням цін на ліки – на цей раз вони подорожчали на 0,8% і це лише за один місяць.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще