Лікар-дієтолог розкрила найдієвіший спосіб схуднути навесні, крім того цей метод дозволяє поєднати все корисне.

Оксана Скиталінська радить поєднати правильне харчування, щоденну фізичну активність та не менш важливе - це повноцінний здоровий сон, - пише "24tv".

Весна – найкращий період для того, щоб подбати про своє здоров'я, привести організм в порядок і позбутися від зайвих кілограмів. Однак, щоб схуднення було ефективним і безпечним варто дотримуватися кількох основних правил.

Перекуси

Харчуватися потрібно повноцінно. Не слід голодувати. Прийоми їжі потрібно рохзділити на два-три рази в день. А от про перекуси варто забути.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Також не варто їсти за три-чотири години до сну, а якщо голод все ж дає про себе знати – можна пити теплу воду або трав'яний чай.

"У раціоні повинні бути присутніми наступні групи продуктів: овочі у свіжому і вареному/пареному вигляді, невелика кількість круп в першій половині дня, нежирні білки з акцентом на рослинні (сочевиця, нут, гриби, і присутність корисних жирів (горіхів)", – наголосила дієтолог.

Навесні збільшується ризик авітамінозу, тому для його профілактики потрібно включити в раціон зелень. Найкорисніше та найдоступніше - це петрушка і кріп, також молода цибуля, квашена капуста та настій шипшини.

Відмова від вуглеводів

Поки що немає точних доказів, що відмова від вуглеводів може нашкодити серцево-судинній системі вашого організму, але в той же час учені попереджають, що перехід на таку дієту потрібно проводити з обережністю, так як розвиток аритмії є вже незаперечним фактором.

Як підкреслює фахівець, будь-яка дієта повинна передбачати збалансоване харчування.

Також не варто нехтувати відпочинком. Не виснажуйте організм та відводьте достатньо часу на сон, інакше усі ваші зусилля та дієта не дадуть бажаного ефекту а кілограи можуть швидко повернутися на фоні стресу та перевтоми.

Нагадаємо, дієтолог назвала найкращі вправи для здорового тіла.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці назвали десять найкращих продуктів для вечірнього перекусу.

Також Знай.ua писав про те, що дієтологи пояснили переваги харчування під час Великого посту.