Сім'я Бугайчуков приживает в Бердичеві і все в цьому осередку суспільства: дідусь, тато, мама і дві доньки - військові. Раніше своєрідним наставником у родині був 72-річний дідусь з 25-річним військовим стажем - Віталій Петрович, але зараз його місце зайняла курсантка 4 курсу Одеської військової академії - внучка Анастасія.

Анастасія Бугайчук

Тато дівчини - підполковник В'ячеслав Бугайчук, і мама, старший сержант Світлана Бугайчук, зараз проходять службу в 56-ій окремій мотопіхотній Маріупольській бригаді. Сестра, лейтенант Катерина Пухальська, - старший офіцер відділення запасу і кадрів у Бердичівському об'єднаному міському військовому комісаріаті. Крім того, чоловік Катерини теж військовослужбовець Сил спеціального призначення.

Дід сімейства каже, що виховував свого сина дуже строго і з дитинства розумів, що він буде військовим. А з часом, помітив і у своїх онучок - Катерини та Анастасії - ті якості, які притаманні військовим.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Катерина та Анастасія Бугайчук

Анастасія - єдина українка, яка потрапила на навчання в престижний навчальний заклад, який у свій час закінчили Уїнстон Черчілль, принци Вільям і Гаррі Уельські.

Дівчина перемогла на університетській олімпіаді з англійської мови, здала тест IELTS, а за його підсумками Британська рада вирішив, що на одне з 2 місць, наданих Міністерством оборони Великобританії для навчання українських курсантів у Королівській військовій академії сухопутних військ у Сендхарсті, може претендувати саме вона.

За час навчання вона пройшла практичну підготовку з ведення військових дій в будь-якій місцевості, коли спати доводилося по 2 години на добу і носити на плечах рюкзак вагою до 30 кілограмів або 65-кілограмовий баул. За період навчання в академії Анастасія неодноразово побувала навіть командиром взводу.

Спочатку, їй було дуже важко, в перші дні, як розповідає її дідусь, вона приходила вся в синцях і подряпинах.

"Нас не ділили на дівчат і хлопців, і я вперше відчула себе в шкурі чоловіка. В армії Великобританії сержантам абсолютно все одно - дівчина ти чи хлопець. Якщо там хлопець запропонує допомогу дівчині, це буде вважатися образою, що він натякає, що вона не така ж сильна" - згадує курсантка.

Батьки дуже пишаються дівчиною і вірять, що вона стане першою жінкою-генералом в Україні.

Старша сестра Насті - Катерина службу у Збройних Силах починала з посади прес-офіцера у 26-ій артилерійській бригаді, що дислокується у Бердичеві. Після народження доньки перейшла на роботу у військкомат. Згадуючи сестру, вона посміхається і каже, що дуже пишається нею.

"Коли вона мене обіймає, нічого не боюся. Сестра може сказати так, як не зможу я. Іноді дає поради, які дуже допомагають. Настя вміє відкидати все зайве і зосередитися на головному. Зараз ми всі сміємося, що це буде перша жінка-генерал." - говорить Катерина.