Українські поліцейські відтепер будуть уважніше дивитися за тим, що перевозять водії у своїх авто. Громадянам, у яких будуть виявлені заборонені речі або перевищення встановлених норм загрожує штраф або кримінальне провадження.

Важливо не тільки те, що везе в багажнику водій, але і в яких кількостях. Категорично заборонено возити зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та хімічні речовини, які можуть бути шкідливі та небезпечні для здоров'я без відповідних документів та дозволів.

У разі, якщо при огляді автомобіля у водія знайдуть що-небудь з цього списку, то йому загрожує кримінальна відповідальність.

Існує також ряд обмежень для рибалок і мисливців. Так, якщо поліцейські знайдуть в багажнику машини вбиту тварину під час заборони полювання або ж на території охоронюваного природного заповідника, то це буде доказом протизаконного відстрілу. Тільки у випадку, якщо у водія будуть відсутні відповідні документи на вбиту тварину.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Подібні правила діють щодо риболовлі. Нелегальний вилов риби, який буде знайдено в машині в районі охоронюваного водосховища стане приводом для порушення адміністративної чи кримінальної справи.

За незаконно зрубане дерево, наприклад, ялинку, передбачений адміністративний штраф.

Крім того, штраф загрожує водіям, які не дотримуються правил дорожнього руху щодо маси перевезеного вантажу і розподілу навантаження по осях.

Штраф загрожує водіям у разі, якщо багаж обмежує водієві огляд, а також ускладнює управління і порушує стійкість транспортного засобу, закриває зовнішні світлові прилади і світловідбивачі, реєстраційні та розпізнавальні знаки.

Нагадаємо, коли мають право штрафувати водія. Суд визнав дії працівника Національної поліції незаконними.

Як повідомляв Знай. ua, поліція возмется за українських "шумахерів". В Україні з'явиться більше радари TruCAM, які допоможуть покарати порушників швидкісного режиму.

Знай. ua писав, що водійські права видаватимуть по-новому. Законопроект пропонує змінити юридичну значимість водійських прав.