Питання української мови завжди стояло і продовжує стояти дуже гостро. Дійсно, кожен сам має право вирішувати, як йому зручніше спілкуватися, але те, що нещодавно сталося в навчальному закладі шокувало українців. Ольга Ліщенюк на свій сторінці в соціальній мережі Facebook поділилася історією, яка мала місце бути в київському дитячому садку.

"Забираю дитину з садка. Одягаємося, розмовляємо з нею, інші діти підходять слухають. Залучаються до розмови. І тут мене один хлопчик запитує: - А ви що, з якогось іншого світу?.." - пише українка.

Жінка спочатку нічого не зрозуміла, подумала, що дитина говорить про її шиття, адже вона дуже часто споруджує доньці різні речі, але потім хлопчик пояснив, що вона і її дочка дуже дивно розмовляють, маючи на увазі українську мову.

"...дитина не знає, що в Україні говорять українською мовою. Було бажання розповісти, що таки так, я з іншого світу. У тому світі знають, що таке Батьківщина, з пелюшок вчать любити рідну мову і не соромитися свого роду. Але дитина ж все одно не зрозуміє... Поки так будемо виховувати своїх дітей - нації не буде. І можна довго розповідати про здобутки України, але їх можна всі помножити на нуль, поки наші діти розмовляють мовою агресора і бум!, навіть не знають, у чому різниця."- підсумовує Ольга.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Українці в коментарях розповіли про своє бачення ситуації, одні повністю підтримують киянку: "Повністю згодна з автором статті! А судячи з реалій і по коментарям, українців не за паспортом, а за станом душі залишилося мало! Іншим не дано зрозуміти, що таке нація, для чого треба знати і спілкуватися власною мовою ..і т. д. Гірко, боляче, але факт!" "Люди, ви дебіли. Якщо молодий прищ обзиває україномовну дівчинку людиною "з другого світу», а ви цього не бачите нічого поганого, то ваш рівень інтелекту дорівнює нулю.", "Підтримую! Теж виховую доньку украиночкой - говоримо, читаємо, співаємо українською, ходимо в українській церкві. Але і москальська як вірус, вона ж скрізь - в саду, по телевізору, в маршрутці"

Інші ж вважають, що це всього дитина і не варто так до нього чіплятися:
"Люди!!! Це дитина !! Що подумав, те і запитав... вже засудження пішло", "Питання задавати варто батькам і вихователям, а не маленькій дитині"