Співробітники Укрзалізниці воліють виїжджати за кордон і заробляти там. Всьому виною низький рівень зарплат залізничників.

Про це заявив голова правління УЗ Євген Кравцов.

На даний момент зарплати залізничників в Україні залишаються одними з найнижчих в Європі і країнах СНД. Відомо, що з 2016 року понад 20 тисяч співробітників Укрзалізниці виїхали в пошуках кращого життя на заробітки в країни Європейського Союзу. Найбільше виїхало до Польщі.

Укрзалізниця зараз гостро потребує працівників і відчуває проблему дефіциту кадрів. Особливо підприємству не вистачає висококваліфікованих фахівців, як машиністи.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"В 2016-2017 роках найбільше виїхало. З 2016 року виїхало близько 20 тисяч залізничних фахівців. І це досить істотна претензія з боку наших профспілок. У такій ситуації утримувати співробітників досить важко. 2016-2017 роки були катастрофічними з точки зору кількості людей, які залишили "Укрзалізницю"", — сказав Кравцов.

Саме звільнення машиністів є для Укрзалізниці найбільш болючим моментом. Причиною тому є те, що для подгтовки таких фахівців потрібні значні витрати часу та ресурсів. При цьому, не відбувається зворотного процесу, коли б в Україну приїжджали працювати залізничники з інших країн.

Нагадаємо, заробітчан змусять платити внески. Народні депутати пропонують створити міністерство у справах трудових емігрантів.

Як повідомляв Знай. ua, українці можуть повернути свої гроші, держава повинна віддати все. Податки можуть повернутися українцям: за що можна отримати гроші від держави.

Знай. ua писав, що заробітчани в Чехії знайшли собі "полуничку". Джерело жіночого тепла став доступний для чоловіків тільки за їжу та дах, але у деяких це викликало огиду.