Вибори президента України відбудуться в неділю, 31 березня з 8:00 до 20:00. Право голосу мають усі громадяни України, яким на момент виборів виповнилося 18 років. Про це свідчить закон "Про вибори президента України".

Для того, щоб проголосувати на виборчій дільниці потрібно мати при собі паспорт громадянина України або паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Військовослужбовці строкової служби можуть пред'являти військовий квиток.

Право голосу мають громадяни України, які відбувають покарання або перебувають у слідчому ізоляторі. Для них створюють спеціальні виборчі дільниці, а підставою для отримання бюлетеня є картка, видана установою виконання покарання або слідчим ізолятором.

Як голосувати

  • Іменні запрошення дільнична виборча комісія розсилає заздалегідь. Не пізніше, ніж за 5 днів до дня виборів. Перевірити свої дані і знайти у списках виборців можна також на сайті Держреєстру.
  • У день виборів усі виборчі дільниці без виключень будуть працювати з 8:00 до 20:00. Голова дільничної виборчої комісії повідомляє про те, що голосування закінчується за 5 хвилин до 20:00. Всі громадяни, які в 20:00 знаходяться на ділянці, мають право віддати свій голос.
  • Отримати бюлетень можна лише після пред'явлення документа. Один із членів виборчої комісії перевірить цей документ та наявність виборця у списку. Другий - розпишеться на контрольному талоні бюлетеня та відірве його. На тому ж талоні підпис повинен поставити і сам виборець.
  • У кабінці для голосування виборець зобов'язаний перебувати один. Виключення робляться тільки для людей з фізичними недоліками, який не може самостійно заповнити бюлетень. Не можна фотографувати і знімати відео.
  • Избирательдля того, щоб віддати голос за кандидата повинен знайти його в списку, де в алфавітному порядку перераховані кандидати і навпроти його прізвища у порожньому квадратику поставити позначку (галочку чи плюсик).

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Нагадаємо, Україну накрили передвиборні "ящикові махінації". Якщо не встигли звернутися в ГРІ, пишіть заяву в поліцію.

Як повідомляв Знай. ua, блогер придумав рецепт чесних виборів в Україні. Блогер придумав, за рахунок чого українці стануть цінувати свій голос.

Знай. ua писав, що астрологи передбачили долю України після виборів 2019. Майже всі прогнози на 2019 рік досить оптимістичні.