Квітень порадує українців довгими вихідними - цілих чотири дні поспіль, до яких приєднається ще один день травня.

Згідно з рішенням Кабміну, в Україні встановлено вихідні дні на квітень 2019 року. Як і скільки українці відпочивають на Великдень в цьому році?

Весна вже повним ходом йде країною, і невдовзі українці святкуватимуть один із найголовніших релігійних свят – Паску. Саме час замислитися про відпочинок, спланувати проведення святкових і вихідних. Тому варто заздалегідь дізнатися, коли і скільки днів українці за законом відпочивають в квітні 2019 року.

Державне свято і вихідні дні в квітні 2019

Головне церковне свято цього місяця, який також є і офіційним вихідним днем ​​- це Великдень, який відзначається цьогоріч 28 квітня. А оскільки це свято випадає на неділю, то і наступний за ним день - понеділок 29 квітня, також буде вихідним днем.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Але на цьому приємні сюрпризи не закінчуються. Кабмін України рекомендував керівникам підприємств, установ і організацій, в яких встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести робочий день з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня.

А оскільки 1 травня в Україні відзначається чергове державне свято, яке також буде офіційним вихідним, то починаючи з Великодня і закінчуючи Днем праці, українці отримають цілих п'ять офіційних вихідних днів поспіль - з суботи, 27 квітня, по середу, 1 травня включно.

Всього кількість робочих днів у квітні становить 20 днів. Офіційних державних свят і вихідних днів в другому місяці весни буде 10.

Довгі вихідні в квітні-травні

27 квітня - субота, вихідний;

28 квітня - Пасха, неділя, вихідний;

29 квітня - понеділок, вихідний на честь Великодня;

30 квітня - неділя - вихідний (його українці відпрацюють 11 травня, в суботу);

1 травня - День праці, вихідний.

Нагадаємо, з 11 березня у віруючих православної церкви починається Великий піст, який триватиме до 28 квітня – Світлого Христового Воскресіння (Великодня).

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям дадуть додаткові вихідні у 2019

Також Знай.ua писав, коли святкувати Вербну неділю в 2019 та що обов'язково потрібно встигнути до Великодня.