У вівторок, 26 березня, мешканка українського міста Херсон поскаржилася на шалену накрутку лічильника електрики. Так, Ольга Тимошенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала про те, що за світло раптово почали приходити космічні платіжки.

Крім того, дівчина виявила, що лічильник продовжує працювати навіть при відключених пробках.

"Хлопці, може хтось вже боровся з цим свавіллям?! За світло стали приходити величезні рахунки. Відключили пробки - а лічильник крутиться самостійно. Заплатили 700 грн. за експертизу. Висновок експертів: "відхилення в межах норми". Питання - а якщо б він назад відматував, це теж було б у межах норми?", - обурилася Ольга.

Раніше ми писали про те, що з 1 травня в Україні вступають в дію нові правила оплати за комунальні послуги. Новий закон зобов'яже кожного громадянина, який має борги, оплатити додатково ще й пеню.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Відповідне рішення вже прийняли народні депутати і уряд. Також слід очікувати нових тарифів, які традиційно будуть великими.

Нагадаємо, що в Україні одержувачі субсидій дізналися погані новини. Відомо, що тепер держава не збирається компенсувати вартість комунальних послуг з надвисокими показниками споживання. Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що мова йде в першу чергу про власників старих опалювальних котлів.

Як повідомляв портал Знай.uа, одразу три облгази оштрафували на суму 850 тис. грн кожен і зобов'язали до 5 квітня повернути кошти тим громадянам, які в результаті перерахунку змушені були заплатити за газ більше. Таке рішення прийняла Нацкомісія після перевірки облгазів.

Також портал Знай.uа писав, що у Харкові зміняться ціни на комунальні послуги. Вже з 1 травня 2019 року цифри в платіжках будуть інші. У середньому тарифи на опалення для користувачів з лічильниками та без нього планують підняти майже на 22%. Гаряча вода для споживачів подорожчає на 21,6%.