Починаючи з квітня, в Украні стартує весняний призов, під який щороку підпадають тисячі новобранців.

призовники
призовники

Про це повідомили у Кабміні та назвали строки весняного призову юнаків до лав української армії.

Кабінет міністрів України затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року в кількості 18 тис. 752 людини. Відповідне рішення було прийнято у середу, 27 березня.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Із загальної кількості призовників 9 тисяч осіб будуть спрямовані в Збройні Сили, 5,152 тисяч - до лав Національної гвардії, ще 4 тисячі - у Державну прикордонну службу та 600 людей відправлять у Державну спеціальну службу транспорту.

Загальне фінансування весняної призовної кампанії визначено в сумі 73,79 млн гривень, а обсяг витрат на одного призовника 3935,13 гривень.

Варто додати, що за період двох призовів 2018 року на службу в ВСУ було прийнято 27 тисяч "контрактників".

Нагадаємо, уряд затвердив параметри весняного призову в армію солдатів термінової служби. Військкомати збираються призвати 18 752 солдат у період з квітня по червень 2019 року.

Українська армія (ЗСУ)
Українська армія (ЗСУ)

З них 9000 приєднаються до ВСУ, 600 поїдуть в Держспецтрансслужбу, 5152 стануть членами Нацгвардії і 4000 поїдуть в Держприкордонслужбу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, напередодні старту весняного призову до лав української армії дедалі частіше в мережі з'являється інформація, що нібито українців призовного віку "виловлюватимуть" на виборчих дільницях 31 березня.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Відзначимо, стартує весняний призов в Україні 1 квітня. У цьому році він займе три місяці і закінчиться лише в кінці червня. Військкомати планують залучити до Збройних сил кілька десятків тисяч новобранців, пише Politeka.

Також Знай.ua писав про те, що в Кабміні визначилися з кількістю громадян, які підлягають призову на строкову службу у квітні-червні 2019 року.