Всі поштові оператори, які отримали ліцензію НБУ на переказ коштів, відтепер будуть знаходитися під строгим контролем банку. Кожен з них буде зобов'язаний вести окремий облік коштів, які приймає від людей, якщо ті надалі перенаправляються третім особам, говориться в проекті постанови Нацбанку, який був опублікований на сайті відомства. Згідно з порядком прийняття подібних рішень в організації, через місяць проект буде розглянуто Правлінням, і якщо буде схвалений на наступний же день після розгляду набуде чинності.

Окремих правил для поштових операторів як таких НБУ не призначав Він лише прирівняла їх до іншим платіжним операторам, які працюють з грошима, не будучи банківським установам. Є лише одне "але" - фінкомпанії в кінці 2017 року і зовсім змушені були відкрити спецрахунок у банку, куди тепер відправляють всі кошти, призначені для подальшого перекладу.

Поштовикам в цьому сенсі пощастило більше – їм не потрібно відкривати окремі рахунки, а достатньо лише налагодити диференційований облік. Так, щоб чиновники могли відрізнити кошти, отримані підприємством від надання профільних послуг, від грошей, які поштовики приймають як посередники, отруюючи їх потім іншим компаніям. Наприклад, при оплаті людьми комунальних послуг, мобільного зв'язку і т. д.

Все це, кажуть представники фінкомпаній, які вже пройшли реалізацію аналогічної реформи, потрібно НБУ для посилення контролю за готівковим обігом. У такому разі чиновникам простіше шукати серед вала транзакцій підозрілі операції.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Втім, значних труднощів з реалізацією норми вони не бачать. Та й істотного впливу на вартість послуг поштових операторів вона не зробить. Питання лише в тому, як саме організовують облік останні: на своїй стороні, або попросять допомогти з цим питанням банки, які здають готівкову виручку. У другому випадку складності можуть виникнути.

Нагадаємо: вибори президента України: чого не можна робити на виборчих дільницях.

Знай.uа писав: у Кабміні розповіли про видачу 1700 гривень на руки.