У Черкасах "на гарячому" зафіксували підкуп виборців представниками одного з кандидатів у президенти.

Цю інформацію повідомили на офіційному сайті Національної поліції 29 березня.

Наряд патрульної поліції, виїхавши за викликом, виявив на вулиці Святотроїцькій велику кількість громадян у "живій" черзі біля одного з офісних приміщень.

"У будівлі, де, за попередньою інформацією, роздавали грошові кошти – в обмін на зобов’язання віддати свій голос 31 березня за кандидата П., патрульні поліцейські виявили обладнане офісне приміщення з комп’ютерною технікою та коробками грошей на столах". йдеться у повідомленні

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На місці поліцейські виявили велику суму грошових коштів, здебільшого номіналом по 500 гривень, а також документацію з персональними даними громадян. Серед них - відомості зі списками громадян, навпроти прізвища яких значилися суми грошових коштів в еквіваленті від 2 до 4,5 тисяч гривень.

Зараз на місці працює слідчо-оперативна група, вилучають речові докази, а також опитує громадян, які перебували в офісному приміщенні і біля нього.

У поліції повідомили, що на місці було виявлено і вилучено гроші в сумі понад 1,6 мільйона гривень та майже 12 тисяч доларів США.

Наразі вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформації про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 160 (Підкуп виборців) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що до старту головної події цієї весни залишається менше двох діб. Та поки одні із нетерпінням чекають дня виборів, інші обговорюють побоювання щодо виникнення ймовірних надзвичайних ситуацій на дільницях. Тож, які заходи безпеки заплановані на 31 березня в столиці та куди звертатися у разі виявлення підозрілих дій.