У суботу, 30 квітня, просто перед виборами президента в Україні, вимкнеться світло. Вся справа в тому, що саме в цей день о 20.30 за Київським часом, жителі Землі із року в рік на годину вимикають світло для збереження планети.

Акцію започаткував 12 років тому Всесвітній фонд природи WWF в Австралії. Її мета - привернути увагу до проблеми зміни клімату. Через рік ця ідея поширилася по планеті, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. В Україну акція прийшла в 2009 році.

У минулому році "Година Землі" пройшла надзвичайно упішно. До акції приєдналися більше 7000 міст у 188 країнах. В Україні до кампанії долучилися більше 75 міст та містечок.

Крім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія нагадує про необхідність щоденних дій кожного громадянина, компанії та Уряду у сфері енергоефективності, збереження довкілля, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з навколишнім середовищем.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує визначити "Енергоатом" як постачальника електроенергії за низьким тарифом для населення. Про це йдеться у листі члена НКРЕКП Дмитра Коваленка до Міністерства енергетики від 28 січня, яке публікує видання "Наші гроші".

Це варіант розробили в НКРЕКП для збереження середньозваженого тарифу для населення на нинішньому рівні 1,03 грн за кВт*год. У листі вказується, що найбільш оптимальною є компенсація різниці між ринковою та регульованою ціною електроенергії для побутових споживачів за рахунок прибутку "Енергоатому". Про покладання будь-яких зобов'язань або витрат на теплову генерацію в проекті НКРЕКП ані слова.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що українців змушують платити шалені гроші за поламані лічильники води. Крутяться, навіть коли все вимкнено.

Також портал Знай.uа писав, що у Харкові зміняться ціни на комунальні послуги. Вже з 1 травня 2019 року цифри в платіжках будуть інші.