У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті мучениці Фотини Самарянині, Римської. Інші назви свята: «День Фотинії», «Фотинія-самарянка», «Світлана», «Колодезниця». У народі 2 квітня був днем ​​вшанування колодязної води.

Чому стільки пов'язано з колодязем? Тому що є біблійний переказ про те, що одного разу Ісус зустрів біля криниці Фотину, у якої попросив набрати йому води, щоб напитися. Також мучениця померла в колодязі і вважається, що там і залишилася її душа. Наші предки вірили, що сьогодні колодязна вода має незвичайну силу, так як вбирає в себе силу весняного повітря і світла.

Сьогодні потрібно обов'язково вмитися водою з криниці, особливо якщо хочете вилікуватися від якогось недугу. Нею можна кропити приміщення, одяг, тварин, земельну ділянку.

Народні прикмети на 2 квітня

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Сама мучениця вважається цілителькою від лихоманки. Просто навесні багато людей хворіли з різних причин, і у цієї лихоманки навіть була своя назва - весенниця. Звичайно ж намагалися молитися святий Фотинії. Якщо жар не спадає, або потрібно швидше одужати, помоліться і ви їй. Від лихоманки навіть існує спеціальна молитва святій. У деяких місцях для святої навіть служать молебень. Є і ще один спосіб. Молитву (тропар) потрібно написати на папері, загорнути її в шматочок тканини і повісити хворому на шию. Залежно від того, на скільки він тяжко хворий, носити цю конструкцію потрібно від 3 до 9 днів. Потім тропар спалюють над четверговою свічкою, а попіл з'їдають.

Крім того, сьогодні бажано з матерії використовувати льон. Одягати льняне, постелити лляну білизну на ліжко, використовувати лляні рушники. Часто такі рушники прикрашені вишивкою і використовуються на весіллях.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.