Українців порадували гарною новиною про те, що тепер деякі громадяни можуть розраховувати на повернення грошей, які було сплачено за використаний газ.

Про це свідчить рішення НКРЭКУ, яким Нацкомісія оштрафувала ПАТ "Житомиргаз" за донарахування в платіжках, пише портал "Політека".

ціна на газ
ціна на газ

"Ліцензіатом застосовувалися коефіцієнти для приведення обсягів газу до стандартних умов в жовтні-грудні 2018 року", - заявили представники державного регулятора під час засідання.

Зокрема, даний облгаз було оштрафовано на 850 тисяч гривень. Його також зобов'язали усунути порушення до 22 квітня.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

ціна на газ
ціна на газ

У НКРЭКУ зазначають, що аналогічні штрафи було накладено на ВАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Львівгаз", ВАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз" та ПАТ "Харківгаз".

Варто нагадати, що з початку року заробітна плата в сільському господарстві зросла на 24,7%. Крім того, за 2 місяці цього року зросла середня заробітна плата в харчовій промисловості. Зараз середня зарплата у цій сфері становить 8 тисяч 758 грн. Зазначимо, що в минулому році за такий же період середня зарплата українців становила 7 тисяч 256 гривень. Це на 20,7% більше, ніж у 2018 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд планує створити Фонд гарантування заробітної плати. Його мета — відшкодування грошей співробітникам компаній, які збанкрутували. Так, українці зможуть гарантовано отримати половину з невиплаченої суми заробітної плати. Про це розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Нагадаємо, мільйонам українців переглянуть субсидії вже в травні: що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа накопичення пенсій в Україні: як не залишитися в старості без хліба і грошей за комуналку.

Знай.uа писав, виплати за страховими полісами збільшать в сотні разів: українцям обіцяють мільйони.

Дивіться відео по темі: