Президент Петро Порошенко посмертно нагородив загиблу на фронті військову Яну Червону орденом Богдана Хмельницького 3 ступеня. Про це йдеться в указі президента від 6 квітня.

"За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: нагородити орденом Богдана Хмельницького III ступеня старшого солдата Червоної Яну", - сказано в тексті указу.

Яна Червона

Варто нагадати, що військова загинула 2 квітня від потрапляння міни бойовиків в бліндаж. З перших днів війни харків’янка Яна Червона допомагала армії, насамперед з батальйону "Айдар", як волонтер.

А раніше - в 2013-2014 роках Яна Червона була активною учасницею харківського Євромайдану, з початком війни приєдналася до волонтерського руху. Після двох років волонтерства, в 2016 році, вона почала служити. Спочатку був стрільцем в 54-й окремій механізованій бригаді, пізніше служив у 46-му окремому батальйоні "Донбас-Україна". Як відомо, цей батальйон тримає оборону в Попаснянському районі на Луганщині.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Яна Червона

Цікаво, що був час, коли Яна єдина, мабуть, з усього батальйону, жила в бліндажі одна. Її хованка нагадувала скоріше крихітну нору в землі. Розвернутися там було неможливо – хіба що вкластися спати. Навіть на передовій Яна завжди примудрялася залишатися жінкою і мати чудовий вигляд. Хоча деколи для цього доводилося відкривати перукарні просто на позиції.

Яна Червона

Нагадаємо, не змирився з долею і вибрав страшну смерть: історія з Донбасу вразила дикістю всю Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві на вулиці Лариси Руденко 10 після застілля чоловік викинувся з вікна 16-го поверху. Відомо, що чоловік був 1988 року народження, його травми виявилися несумісними з життям - смерть настала миттєво.

Також портал Знай.uа писав, що у супермаркеті АТБ охоронці затримали групу покупців. Один із затриманих, не витримавши тиску, вирішив покінчити з собою. Він атакував охоронців, а потім порізав собі вени якимось скляним предметом.