Підрозділу Об'єднаних сил провели широкомасштабні навчання з протиповітряної оборони. Раніше зазначалось, що з 16 до 18 квітня збройні сили Росії і Білорусі проведуть спільні військові навчання на полігоні "Брестський".

За інформацією штабу ООС, минулого тижня за 20 км від українсько-російського кордону в Росії проходили навчання за наведення стратегічної авіації для ударів по наземним цілям. У Ростовській області того дня було шумно.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила
Показати ще

За наказом командувача Об'єднаними силами генерал-лейтенанта Сергія Наева відбулися навчання, в яких взяли участь літаки винищувальної авіації, а також підрозділи зенітних ракетних військ від ЗРК С-300 до підрозділів, які мають на озброєнні ЗРК "Бук-М1", "Оса-АКМ", "Стріла-10", 2С6 "Тунгуска", ПЗРК і зенітні установки ЗУ-23−3. Також були задіяні радіолокаційні комплекси, в зокрема, станції 19Ж6 і Р-18 "Малахіт".

Українські військові відпрацювали питання виявлення, супроводу, знищення повітряних цілей, здійснили маневр в нові позиційні райони, а також ведення вогню по умовного противника в повітрі засідок.

Варто нагадати, що днями в районі проведення операції Об'єднаних сил відбулись тренування передових авіанавідників та груп бойового управління гелікоптерів.

У рамках навчань відпрацювали питання з пошуку та знищення броньованих цілей, укріплень ворога та живої сили. Складність тренувань полягала в тому, що вони відбувались на незнайомій для більшості військовослужбовців місцевості – тобто максимально наближено до реальних бойових умов. Зі всіма завданнями авіатори впорались на тверду оцінку відмінно.

Подібні тренування проводяться постійно. авіанавідники вдосконалюють власну фаховість та відпрацьовують зв'язок з екіпажами гелікоптерів.

Нагадаємо, ворог вже на колінах: у Путіна схилили голову перед міццю ЗСУ, таких героїв їм не бачити.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українські військові розкритикували дії чинного президента України Петра Порошенка.

Також "Знай.uа" писав, що "Україна стала найбільшим провалом Путіна": американський дипломат розповів про фатальну помилку Кремля.