Щоб отримати субсидію, деяким українцям потрібно повторно заповнити декларацію та надати до служб соцзахисту деякі дані.

У травні 2019 року в Україні почнеться процес перепризначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, - пише Politeka.

Так в уряді підреслили, що процедура пов’язана із закінченням опалювального сезону. Близько трьох мільйонів субсидіантів отримають пільги автоматично. Але багатьом українцям необхідно буде повторно подати документи.

соцзахист

Отже, що саме повинні повідомити претенденти на субсидію та кому слід це зробити:

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

– орендарі житла;

– внутрішньо переміщені особи;

– сім’ї, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих у квартирі осіб;

– сім’ї, в яких є непрацюючі люди працездатного віку, якщо у них або відсутні доходи, або вони менше мінімальної зарплати;

– громадяни, у яких протягом року відбулися зміни в складі сім’ї.

тарифи

В Мінсоцполітики також заявили, що про зміни критеріїв для призначення житлових субсидій наразі не йдться.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що споживачі, які отримуючи субсидію, сумлінно сплачують за житлово-комунальні послуги живими коштами, й надалі будуть отримувати субсидії на руки. А ось боржникам протягом року після сплати заборгованості або її реструктуризації, буде надаватися субсидія в безготівковій формі.

платіжки

Нагадаємо, українців попередили про "липові" платіжки за газ та чому не потрібно поспішати їх оплачувати.

Як повідомляв портал Знай.ua, громадянам перерахували пенсії. Що робити тим, кому не здійснено автоматичного перерахунку?

Також Знай.ua писав про те, що українці можуть отримати ще одну пенсію. Хто та коли отримає 13-у виплату.