Всесвітній день голосу

Вперше цей день вирішили відзначати в 1990-х роках, а присвятили його людському голосу і тій ролі, яку він відіграє в житті людей. Ініціаторами стала Американська Академія отоларингології. Серед цілей створення цього свята – привернути увагу лікарів і всіх людей світу до такого дару, як людський голос. Адже з його допомогою ми можемо спілкуватися, виражати емоції і почуття, радіти пісням.

За традицією, в тих країнах, які беруть участь у Світовому дні голосу, проводять заходи з лікарями, які пов'язані в підтримкою здоров'я голосу. На семінарах і симпозіумах збираються лікарі на регіональному та міжнародному рівні, вони обмінюються досвідом. Серед цих лікарів: фоніатри, ендокринологи, невропатологи, отоларингологи. Також влаштовують дні відкритих дверей і концерти для тих людей, професії яких голос найбільш важливий – диктори, ведучі, співаки, актори, журналісти.

Православні свята:

  • Преподобного Микити Сповідника, ігумена обителі Мідікйської.
  • Ікони Божої Матері "Нев'янучий Цвіт".
  • Триває Великий піст.

Водопол — іменини Водяного

У цей день вшановують пам'ять Микити Сповідника, який був ігуменом обителі Мідікйської і жив у 8-9 століттях. З цього дня вже по річках мчали крижини, танув сніг, а через паводок річка могла змітати все на своєму шляху. На скільки високо вона вийде з берегів визначали за старими прикметами. Разом з річкою вважалося, що прокидається і водяний. Тому його старалися задобрити хлібом, кашею, курячими тельбухами. Люди вірили, що якщо навіть водяній все це не з'їсть, то їжа залишиться підводним істотам.

Народні прикмети на 16 квітня

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Рыболови особливо старалися догодити водяному. Вони в річку і масло виливали, і просили удачі, а деякі навіть топили коня. Спочатку цього коня за три дні купували у циган і не торгувалися, кінь повинен бути дуже худий. Його потім відгодовували макухою і хлібом. Перед врученням водяному тварину вимащували медом, а в гриву вплітали стрічки.

Іменини в цей день

Микита

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.