У середу, 17 квітня, стало відомо про те, що український снайпер ліквідував на Донбасі кулеметника окупантів.

Війна на Донбасі

Про це повідомляє офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц у Facebook.

За словами військового, бойовики щодня обстрілюють позиції військових ООС, ігноруючи Мінські домовленості. Так, окупанти провокують українських бійців вогнем з різних видів зброї і калібрів, диверсійними групами і вогнем снайперів, повідомляє джерело. Однак, уточнив військовий, солдати ВСУ дають гідну відповідь бойовикам на Донбасі.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

"Цього разу на Донецькому напрямку снайпер ОС "вжалив" кулеметника окупантів і відправив його для подальшого проходження служби в "200 бригаді", — написав офіцер ЗСУ і опублікував відео у мережі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 квітня, російські бойовики 14 разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил. Про це повідомляє прес-центр ООС.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

При обстрілі формування РФ 7 разів застосовували озброєння, яке заборонено мінськими домовленостями, а також витратили 64 мінометні міни калібру 120 і 82 мм.

Ворог обстрілював позиції наших бійців з гранатометів різних системи, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Як повідомляв раніше Знай.ua, безпілотники використовують і українська армія, і російська. Волонтери спільноти "Інформнапалм" провели аналіз військових фото і відео і нарахували 9 типів безпілотних літальних апаратів, які були виготовлені в Росії та помічені на Донбасі. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Щоденно здійснюється виявлення відповідними силами і засобами до 5-6 апаратів безпілотної літальної авіації противника. Покращення погодних умов та обстановка, яка складається в даний час, показує збільшення польотів таких літаків", - зазначає представник операції Об'єднаних сил Ігор Ткачук.

Також Знай.ua писав про те, що у Росії оприлюднили секретні документи щодо першої, створеної в часи СРСР, балістичної ракети Р-1.