Продовження арешту 24 українських моряків на території Росії – це жахливо і несправедливо.

Про це у Twitter написало посольство США в Україні. Заява посольства з'явилося на наступний день після того, як московський суд прийняв рішення про продовження арешту українських моряків.

Полонений український моряк

"Рішення російського суду про несправедливе продовження утримання під вартою українських моряків – жахливе. Росія повинна негайно повернути Україні затриманих членів її екіпажу і судна і поважати суверенітет і територіальну цілісність України", – йдеться в заяві американських дипломатів.

Заява посольства США в Україні

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто нагадати, що У середу, 17 квітня, стало відомо, що арбітраж Постійної палати третейського суду в Гаазі з 10 по 15 червня проведе слухання з приводу попередніх заперечень Росії у справі за позовом про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН по морському праву 1982 року. Про це пише Укринформ.

Так, суд заслухає попередні заперечення Росії. Крім того, сторони вже надали письмові зауваження з фактичними доказами.

Наголошується, що вступна заява РФ прозвучить у понеділок, 10 червня, о 10 ранку. А у вівторок, 11 червня, на 10 годин ранку очікується вступна заява України.

Постійна палата третейського суду (ППТС) проводить засідання у тому ж будинку, що і Міжнародний суд ООН, у Палаці світу.

16 вересня 2016 року Україна ініціювала проведення проти РФ про порушення нею Конвенції ООН з морського права та просить суд в Гаазі підтвердити права України в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці.

Нагадаємо, У мережі з'явилося потужне відео з полоненим моряком Гриценко

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українським полоненим морякам в Москві продовжили арешт

Також "Знай.ua" писав про те, що На легендарному українському фрегаті заспівали заради полонених українських моряків