У 2019 році автоматично перепризначать пільги для оплати компослуг близько трьом мільйонам громадян. Решті українців необхідно буде повторно пройти всю процедуру оформлення. Слід подавати заяву та заповнити декларацію про доходи.

Про це розповіли представники Міністерстві соціальної політики України.

У відомстві зазначили, що субсидія "живими грошим" буде призначено тим домогосподарствам, у яких за станом на травень-червень не буде заборгованості по оплаті за комунальні послуги. У протилежному ж випадку родини будуть переведені на безготівкову монетизацію.

оформлення субсидії

"Пенсіонери будуть отримувати допомогу готівкою через Пенсійний фонд і Укрпошту, ті, хто ще не на пенсії - через Ощадбанк", - говорять у прес-службі Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Річну субсидію будуть розраховувати, виходячи з доходів родини, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року. Допомога на наступний опалювальний період 2019-2020 - на основі доходів 1-2 кварталів поточного року.

платіжки

Повторно із заявою та декларацією про доходи слід звернутися у травні в управління соціального захисту населення таким категоріям людей:

  1. Тим, хто орендує житло (орендарі за законом мають право отримати субсидію, необхідно надати документи, що підтверджують факт оренди).
  2. Внутрішньо переміщеним особам.
  3. Тим сім'ям, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у квартирі/будинку осіб
  4. Тим сім'ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, у яких відсутні доходи, або вони отримують менше мінімальної заробітної плати або ж перебувають на обліку в центрі зайнятості.
  5. Тим родинам, в яких відбулися зміни у складі сім'ї протягом останнього року.

пенсіонери

Нагадаємо, чиновники розповіли, хто та які субсидії зможуть влітку.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали, що з 1 травня в Україні знову зросте ціна на газ. Хоча в уряді на цей рахунок інші плани, в Нафтогазі ж від накресленої політики відступати не хочуть, вартість блакитного палива піднімуть до "ринкової ціни".

Також Знай.ua писав про те, що юристи пояснили , як правильно укладати договори про оренду квартир та на що обов'язково слід звернути увагу, щоб документ не зіграв проти вас.