День проліска

Проліски у багатьох країнах охороняються, тому що їх залишилося дуже мало. А кожен рік, навіть в нашій країні, ми бачимо безліч букетів з цих квітів, які продають прямо на вулицях. Весняне свято, присвячене проліскам, став вже традиційним у багатьох країнах. А заснували його спочатку в Англії в 1984 році. Зазвичай проліски цвітуть з січня до квітня, в залежності від клімату. У Великобританії вони зацвітають у середині квітня, тому й відзначають цей день сьогодні. В Англії ці квіти теж дуже популярні і до них трепетно ставляться. Існує англійське повір'я, згідно з яким, якщо посадити навколо будинку проліски, то вони вбережуть жителів від злих духів. І в цей день багато закликають не зривати проліски, а милуватися ними в їх середовищі.

Страсна п'ятниця у західних християн (Велика п'ятниця)

Страстну (Велику) п'ятницю відзначають в п'ятницю Страсного тижня. У православ'ї цей день будуть відзначати через тиждень. Сам день присвячений спогадам про те, як Ісуса засудили на смерть, як Він страждав на хресті, а потім був знятий і похований. У багатьох країнах цей день вихідний, проходять заходи не тільки в церквах, але і в містах.

Річниця перемоги у Плайя-Хірон

Цей день відзначають на Кубі, і він присвячений подіям 1961 року. Після перемоги Кубинської революції 53-59 років США намагалися будь-якими способами придушити соціалістичну революцію. У 1961 році 15 квітня на три аеропорти Куби скинули бомби з літаків, у яких були кубинські розпізнавальні знаки, але американські пілоти. Це була лише підготовка. Тому що під час траурної церемонії за загиблими Фідель Кастро виголосив промову, назвав революцію, яку вчинив він і його товариші, соціалістичною. Після цього 16 квітня проамериканський контрреволюційний десант висадився в Плайя-Хірон, щоб повалити Кастро.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

19 квітня контрреволюціонерів розбили. Про полонених вели довгі переговори, спочатку їх хотіли обміняти на будівельну техніку, але в підсумку поставили на Кубу продовольство і медикаменти вартістю 53 мільйони доларів. Ці битви увійшли в історію як висадка в затоці Свіней.

Православні свята:

  • День пам'яті святителя Євтихія, архієпископа Константинопольського.
  • День пам'яті рівноапостольного Мефодія, єпископа Моравського.
    Преподобної Платоніди Сирської.
  • 120-ти перських мучеників.
  • Триває Великий піст.

Іменини в цей день

Григорій, Веремій, Іван, Мефодій, Павло, Петро, Севастян, Яків

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.