Віруючі православної церкви в цей день вшановують пам'ять святого Євтихія, архієпископа Константинопольського і мученика Єремії Римського. Інші назви свята: «День Євтихія», «Євтихій», «Ярема», «День Євтихія і Яреми». Назви «Тихий» і «Пролітний» день отримав завдяки прикметі, за якою судили про врожайність хліба. Вона говорить: «Чим тихіше погода, тим вищий урожай. Якщо вітер розгулявся – насіння не збереш».

За легендою Євтихій лікував багатьох людей і міг навіть зцілити від раку і душевних недуг. Тому сьогодні йому можна молитися з проханням про здоров'я собі, близьким, родичам. Він ніколи не відмовляв раніше в допомозі. Вирушайте в церкву вранці і залиште там милостиню, яка вам по силам.

Народні прикмети на 19 квітня

Сьогодні можна дивитися на горошинки. Якщо у стручку їх 12, то за повір'ям людей чекає удача і радість. Горох допомагає і вночі від привидів. Його потрібно розкидати по кутках, а частину кинути в піч. Тоді нечисть повинна вгамуватися. До речі, горошинками також лікують мозолі, бородавки і лишаї, просто прикладаючи до хворого місця. Потім горох потрібно спалити.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

До цього часу зазвичай вже цвіли яблуні, які вважалися символом жіночої краси і цноти. Тому часто порівнюють наречену з яблуневим цвітом. Сьогодні яблуню треба уважити, їй поклоняються, підпирають гілки, щоб при врожаї вони не впали, фарбують стовбур від комах. Обов'язково треба з'їсти щось яблучне – пиріг з начинкою, мочені яблука, варення, варять компот із сухих яблук.

Є ще одне цікаве повір'я, пов'язане з яблуками. Якщо дівчина, яка мріє вийти заміж і перша побачить цвіт яблуні, принесе його на поріг церкви, то вона зможе вийти заміж по любові.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.