В Україні до кінця квітня нарешті встановиться тепла і навіть спекотна погода, однак у травні не виключені заморозки.

Про це повідомила український синоптик Наталія Голеня, передає Гідрометцентр.

За її словами, неприємна погода поступово покидає нашу країну, і вже в ці вихідні потрібно чекати поліпшення погодних умов. На початку наступного тижня українці дочекаються потепління.

Згідно з прогнозом, з 23 квітня в західних регіонах країни очікується вже до 20 градусів, а ближче до 28 квітня, до Великодня, така температура встановиться абсолютно у всіх областях.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, менш ніж через два тижні українці будуть відзначати Великдень. Так склалося, що це свято плавно перейде в травневі свята, тому українці матимуть тривалі вихідні. Як правильно відсвяткувати одне з головних християнських свят, чим пригощати рідних та якою буде погода?

На час свят і вихідних народний синоптик прогнозує теплу погоду з ймовірністю короткочасних опадів у день святкування Пасхи.

Великдень
Великдень

"На другу половину дня 28 квітня очікуються опади, але короткочасні і не по всій території України. Також опади прогнозуються на 2 травня, а в іншому погода буде гарною – близько 20 градусів тепла", – каже народний синоптик Леонід Горбаль.

Раніше портал писав, що Наталка Діденко на своїй сторінці на Facebook повідомила, якою буде погода в п'ятницю 19 квітня.

"Ще зовсім нещодавно лежав сніг, градуси стрибали від +20 до заморозків, японський гравюрно-силуетний пейзаж змінився чудовими ніжними зеленими листочками, сіра земля зажовтіла кущами і бузковими гіацинтами. І Вербна неділю вже стоїть на порозі. Я, чесно кажучи, не пам'ятаю, щоб на Вербну неділю або в її околицях була колись погода без сильного вітру."

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям нагадали, чого не варто освячувати в церкві на Великдень 2019. Що ще обов'язково потрібно зробити в цей великий і світлий свято.

Також Знай.uа писав про те, що в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.