Коли жінка стає мамою хлопчика, з часом виникають питання, як правильно доглядати за тілом дитини та як правильно мити інтимні місця хлопчика.

Про це розповів відомий лікар-педіатр Євген Комаровський.

лікар Комаровський

Якої специфічної гігієни потребує статевий орган

"Що стосується миття дитячим милом. В людей виникає багато хибних думок з цього приводу. Насправді, якщо мило залишиться невимитим, то виникають серйозні хімічні опіки і це потягне за собою певні проблеми", - говорить лікар.

купання дитини

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Спеціаліст попередив батьків, що дотримуватися гігієни потрібно, але треба знати міру.

"Виникає парадокс, але якщо мама не миє регуляно, то проблеми виникають рідше, ніж коли миє часто та милом. Орган так влаштований, що він забезпечує самоізоляцію. Є крайня плоть, яка захищає головку і там виділяється спеціальна змазка, яка захищає орган і туди практично нічого не потрапляє", - додав лікар.

дитяче мило

Лікар підкреслив, що всі міжнародні норми говорять, що крім зовнішнього миття з милом, нічого іншого з милом робити не треба.

дитина

"Щось тренувати та відтягувати, щось туди залива. Якщо у хлопчика все гаразд з ходінням в туалет, то нічого чіпати не потрібно", - сказав лікар.

Також лікар додав, що через часте застосування мила при інтимній гігієні хлопчиків, може статися запалення органа.

Нагадаємо, лікар Комаровський розповів про головні правила зупинки носової кровотечі у дітей.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікар Комаровський розповів про головні помилки батьків у зміцненні імунітету дітей та чому вони так часто хворіють на ГРВІ.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.