Національний банк України (НБУ) встановил курс основних валют по відношенню до гривні на понеділок, 22 квітня. Як відомо, у порівнянні з попереднім банківським днем, гривня зросла на 2 копійки по відношенню до американської валюти, і зупинилася на рівні - 26,85 грн/долар. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

НБУ
НБУ

Курс долара Нацбанку на 22 квітня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 2685.3970 гривень;

- 100 євро – 3021.0716 гривень;

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

При цьому курс долара на 19 квітня становить 2683.7655 гривень за 100 доларів. Курс євро на 19 квітня - 3019.2362 за 100 євро.

Раніше повідомлялося, окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо Приватбанку. Націоналізацію установи скасували.

Варто відзначити, що 16 квітня Господарський суд Києва оголосив перерву до 7 травня 2019 року у справі за позовом Ігоря Коломойського. Таким чином це питання відклали до закінчення виборів.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

У справі про націоналізацію Приватбанку існує дві позовних лінії. Перша — позапланова перевірка банку в жовтні 2016 року, а друга — його націоналізація у грудні 2016. Перевірку визнали незаконною, і зараз Нацбанк в Апеляційному суді оскаржить це рішення. Якщо НБУ програє апеляцію, то захист екс-власників банку зможе довести незаконність переходу до держави Приватбанку.

Нагадаємо, закриття справи про ймовірні недостовірних відомостей у декларації колишньої голови Національного банку Валерії Гонтарєвої Київський апеляційний суд визнав законним.

Раніше Знай.uа повідомляв, у I кварталі 2019 року українські підприємці поліпшили свої прогнози щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців.

Також Знай.uа писав, згідно з інформацією Нацбанку України в першому кварталі 2019 року в Україні вже закрилося 60 банківських відділень. Лідером серед банків виявився державний "Ощадбанк" і комерційний "Альфа-Банк".