День навколишнього середовища України

Цей день відзначають не на визначену дату, а в третю суботу квітня. Вперше його відзначили в 1999 році, а встановив його Президент України своїм Указом у 1998 році. Свято створили, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля. Вона має дуже велике значення для історії екологічного руху.

За традицією в цей день проводять багато заходів: садять нові ліси, дерева і чагарники, наводять порядки в парках, скверах, алеях, створюють нові газони та квітники. Також прибирають несанкціоновані звалища, прибирають сміття поруч з водоймами. І звичайно ж проводять інформаційно-просвітницькі заходи.

Міжнародний день цирку

День цирку теж відзначають у третю суботу квітня. Свято дуже веселий і феєричний. Його заснували, щоб показати, що цирк радує шанувальників своєю пишністю, це мистецтво. Циркове співтовариство показує нові програми та вистави. Насправді цирк подобається не лише дітям, але й дорослим у різних країнах. Ініціатором стала Європейська циркова асоціація і Всесвітня федерація цирку. День вперше відзначили у 2010 році.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

День китайської мови

Цей день заснували разом з днями інших офіційних мов ООН, тобто в 2010 році. Пропозицію висунув департамент організації за зв'язки з громадськістю. День китайської мови встановили в пам'ять про Цан Цзе. Він був засновником китайської писемності.

Лазарева субота

Лазареву суботу відзначають напередодні Вербної неділі. Це теж велике свято для православних християн. І завжди день відзначається в суботу шостого тижня Великого посту. Весь зміст свята в тому, що Церква згадує велике чудо, яке зробив Ісус – воскресив праведного Лазаря.

Православні свята:

  • Седмиця 6-та Великого посту (седмиця ваїй). Лазарева Субота.
  • Воскресіння праведного Лазаря.
  • Преподобного Георгія сповідника.
  • Візантійської ікони Божої Матері.
  • Триває Великий піст.

Іменини в цей день

Килина, Аркадій, Георгій, Данило, Євдокія, Петро

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.