В Україні з'явилися три нові свята - День піхоти, День резервіста та День сержана Збройних сил України. Їх відзначатимуть навесні та восени кожного року, хоча ці дні не будуть вихідними.

Відповідні укази підписав Петро Порошенко і вони були оприлюднені на сайті Адміністрації президента 19 квітня.

Коли відзначатимуть нові свята:

6 травня – День піхоти;
18 травня – День резервіста;
18 листопада – День сержанта.

День піхоти

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У цей день вшановується мужність та героїзм воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ, які вони виявили у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

День резервіста

Цей день встановили для військових, які також захищають незалежність держави та готові у будь-який час стати до лав Збройних Сил чи інших військових формувань.

День сержанта

У цей день українці вшановуватимуть відданість, відповідальність та професіоналізм сержантів і старшин ЗСУ, їхні мужність та героїзм у боротьбі за свободу і незалежність України.

Нагадаємо, що Вербна неділя - одне з дванадцятих головних церковних свят. У всіх храмах проводять служби, а віруючі йдуть до церкви з гілочками верьи, щоб освятити. Навіщо освячують це дерево та яких ще традицій та обрядів дотримуються православні у цей день.

Коли Вербна неділя у 2019 році

Вербна неділя
Вербна неділя

Це - перехідне свято, воно не має фіксованої дати, оскільки повністю залежить від Великодня. Вербну неділя відзначають рівно за тиждень до святкування Воскресіння Христового. У цьому році свято, яке ще називають Вхід Господній в Єрусалим, відзначатимемо 21 квітня.

Вербна неділя або Вхід Господній в Єрусалим. Вважається, що в цей день Ісус Христос в'їхав у Єрусалим на віслюку. Люди, оспівуючи його, встеляли дорогу перед ним пальмовим листям і зустрічали хвалебними вигуками "Осанна!".

Нагадаємо, українцям розповіли, чого не варто нести до церкви та святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Великдень українці відпочинуть майже тиждень.

Також Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала кілька порад українцям, які дотримують посту перед Великоднем.