У Києві, в п'ятницю, 19 квітня презентували арт-потяг ГогольTrain. 26 квітня він має довезди до Маріуполя учасників та гостей фестивалю Гогольfest.

Креативний директор ГогольTrain Денис Угорчук розповів, що це перший в країні та й в усій Європі арт-потяг, для пасажирів якого фестиваль починається ще в дорозі.

"У роботі над зменшенням культурної дистанції між регіонами країни життєво важливою є підтримка держструктур, зокрема, розвиток взаємодії з Міністерством інфраструктури України та Укрзалізницею. І ГогольTrain – прекрасний прецедент такої взаємодії. Цей приклад – модель взаємодії для будь-якої культурної події в будь-якій точці України. Міста і люди будуть ставати значно ближче одне до одного, що веде за собою появу діалогу, рівності та різноманіття водночас". Денис Угорчук

Повідомляється, що місія потяга полягає не лише у перевезенні гостей фестивалю - на його "борту" в дорозі пройде низка культурних заходів.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Пасажирами поїзда стануть музиканти, артисти, режисери, художники, митці, культурні та громадські діячі, фахівці креативних індустрій і всі охочі відвідати фестиваль.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, арт-потяг ГогольTrain вирушить 26 квітня о 19:00 з Київського вокзалу на ІІ Міжнародний міждисциплінарний фестиваль StartUp ГогольFest до Маріуполя.

"Маріуполь – це наш форпост. Це той бастіон, який стримує російську навалу. Тому кожен українець повинен бути в цьому місті… Мені особливо приємно, що ми це робимо саме в Маріуполі, і що 26 квітня з цього вокзалу, віддаючи шану великому українцеві Гоголю, люди поїдуть у Маріуполь. Цей арт-потяг буде подорожувати всією Україною, таким чином її об’єднуючи, даючи чіткий сигнал, що код України – це довга велична історія, якій тисячі років, і ніщо нас ніколи не переможе". Володимир Омелян

Нагадаємо, що у Дніпрі пройде найбільший в Україні фестиваль БezViz.

Нещодавно "Знай.uа" писав, Atlas Weekend скасував виступ улюбленої групи українських підлітків.

Також "Знай.uа" писав, про те, що кияни перекрили вулицю та влаштували вечірку століття.