Дитяча письменниця Лариса Ніцой, до того, як стала активною захисницею прав державної мови, активно говорила і думала російською мовою.

Наголошується, що навіть сни Ніцой були росіянами.

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

Письменниця розповіла про позицію своїх співгромадян, які не бажають говорити по-українськи, так як "думає по-російськи".

"Кажуть, що я була російськомовною. Ні, але я хотіла їй бути. Я мріяла нею бути і намагалася нею стати. Це настільки відклалося в голові, що у мене до цих пір часто є російські слова, яким я шукаю український відповідник. Так буває. Коли кажуть "я думаю по-російськи", я вас розумію", – каже письменниця.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Лариса Ніцой
Лариса Ніцой

"В мене був період, коли я думала по-українськи, потім почала думати по-російськи, і мені снилися російськомовні сни. Я це чітко пам'ятаю. А потім я поступила на український філфак, і я заново перебудовувалася думати по-українськи", – згадує Ніцой.

Вона радить освоїти українську мову і читати більше книг.

"Читайте книги. У мене теж ще проскакують русизми… Я пройшла цей шлях, я знаю, що це можливо. Коли мені кажуть, що "я думаю по-російськи і не можу говорити по-українськи" – не брешіть, бо я теж так думала. Все можна змінити в своїй голові. Все залежить від практики", – підвела підсумки письменниця.

Варто нагадати, що українська письменниця відома своїми гучними заявами Лариса Ницой спробувала пояснити, чому актори студії "Квартал 95" повинні давати концерти тільки українською мовою.

Про це розповіла Лариса Ніцой у відповідь на заяву відомого коміка Євгена Кошового, пише портал "Политека".

Так, письменниця вважає, що артисти студії "Квартал 95" зобов'язані перейти на державну мову для того, щоб люди, які дивляться їх шоу, могли легко спілкуватися українською.

Нагадаємо, Скандальна Ніцой дала прикурити відомому політику

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Скандальна телеведуча рознесла в пух і прах Ларису Ніцой

Також Знай.ua" писав про те, що Ніцой пішла війною на владу