Дослідники з Державного університету в Сан-Паулу виявили, що у людей, які пропускають сніданок і їдять перед сном, збільшується ризик смерті від серцевого нападу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що вчені обстежили більше сотні пацієнтів із середнім віком понад 60 років, яким вже діагностували інфаркт міокарда з підйомом сегмента ST електрокардіограми. Всі вони пройшли опитування, у ході якого стало відомо, що вони брали їжу вранці і пізно ввечері - за дві години до сну. Сніданок пропускали 58% добровольців, пізно вечеряли 51%, а обидві звички спостерігалися у 41%.

харчування українців
харчування українців

Крім того за результатами дослідження виявилось, що у людей з такими особливостями харчування ризик смерті, повторного інфаркту та стенокардії був у 5 разів вищим.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також за словами вчених, кожен 5 пацієнт помирає протягом року, і саме правильне харчування є ефективним способом поліпшення стану здоров'я.

Варто нагадати, що доктор Комаровський каже, що для зміцнення імунітету ліки не допоможуть. Всі препарати, які нібито його зміцнюють – лише бізнес для виробників і реалізаторів цих коштів. Як в такому випадку подбати про здоров'я дитини, експерт повідомив у соціальній мережі Instagram.

Нагадаємо, рак - це не вирок. Головне не зволікати якомога швидше звернутися до лікарів. Сьогодні рак на ранніх стадіях лікується. Лікарі-онкологи склали топ-5 ранніх симптомів раку, на які обов'язково потрібно звернути увагу.

Як повідомляв "Знай.ua", навіть після того, як людина перестала регулярно проводити тренування, вони будуть позитивно впливати на здоров'я десятки років. Це з'ясували вчені з Університету Дьюка в США.

Також "Знай.ua" писав, що відомий доктор Євген Комаровський зруйнував міф про зміцнення імунітету дитини. З'ясувалося, що ліки не зміцнюють імунітет, у тому числі і ехінацея. Так, за словами доктора, ехінацея не зашкодить дитині, але і не принесе користі. Купівля ліків — марна трата грошей, упевнений він.

Порошенко привітає Зеленського з перемогою - Фесенко про вибори 2019, результати дебатів і голосування