Дані щодо частки продажу продовольчих товарів підприємствами роздрібної торгівлі опублікувала Державна служба статистики. Про це повідомляє Хвиля.

Статистичне відомство зазначає, що в 2018 році продали продовольчих товарів на 289,7 мільярдів доларів.

Найбільша частка у м'яса, птиці та ковбасних виробів – 11%. Друге місце зайняли цукрові кондитерські вироби – 7,6%, а також молоко і молочні продукти – 6,1%.

Крім цього українці витрачають чималі гроші на алкоголь і тютюнові вироби. Серед них 5,1% займає горілка та лікеро-горілчані вироби, 5,3% - пиво, потім вина – 2,4% і коньяк – 1,6%. А ось на тютюнові вироби українці витратили 6,9%.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Раніше повідомлялося, що на прилавках вже можна побачити огірки, редиску, капусту, кабачки і помідори, при цьому їх вартість не перевищує минулорічні показники. Незважаючи на невисоку температуру, вирощені в теплицях редис і капуста з'явилися в продажу приблизно на 10 днів раніше, ніж у 2018 році, а ціни на асортимент ранніх овочів знизились до рівня минулого року. Крім того, підсумки першого кварталу 2019 року свідчать про збільшення імпорту ранніх овочів у середньому на 25%.

Голова аналітичного департаменту оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» Тетяна Гетьман зазначила: «Ціни на ранні овочі знижуються завдяки зростаючій конкуренції між вітчизняними виробниками та імпортерами.

Нагадаємо, Комаровський розповів, дійсно потрібні каші.

Як повідомляв Знай. ua, український фермер створив унікальний метод посадки картоплі, білоруси про таке і не мріяли.

Знай. ua писав, що зміниться в наших магазинах.