Днями в Донецькій області понад 20 осіб були госпіталізовані з діагнозом "кір". Важкий вірус підтвердили лабораторні аналізи. Кір - одне з найбільш заразних захворювань, відомих у світі.

Дітям, які мають хронічні захворювання, вакцина необхідна

За інформацією голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куць, спалах небезпечної хвороби трапився у Краматорську.

За словами головного лікаря, стан дітей – середнього ступеня тяжкості, одного лікарі відпустили додому – його хвороба протікає в легкій формі. Дітям від 9 до 17 років, всі вони з Краматорська, навчаються в різних школах.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ліків від кору не існує

Перевіривши їх навчальні заклади, медики з'ясували, що в них навчаються 78 не щеплених від кору дітей, подзвонили батькам і рекомендували зробити щеплення.

Куць підкреслив, що в даний час перевіряються інші навчальні заклади міста, щоб зробити щеплення максимальному числу учнів: вакцина в наявності є.

На сьогодні існує високий ризик захворювання на кір серед дітей, які не отримали щеплення. Підлітки та дорослі, які раніше не хворіли на кір і не робили щеплення, також залишаються вразливими до захворювання. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

2 дози вакцини захищають від кору

У свою чергу, медики запевнили, що готові до будь-якого розвитку ситуації, у разі потреби медичні заклади готові приймати хворих будь-якого віку.

Вакцинація формує специфічний імунітет, унаслідок чого організм людини стає нечутливим до захворювання. Згідно з календарем в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років - планову ревакцинацію. Ці дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору.

Нагадаємо, Страшна хвороба забрала хрещеного батька"Динамо".

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Экс-президент наклав на себе руки.

Також портал "Знай.uа" писав про те, що наймерзенніший пасажир у всьому світі помер від невідомої хвороби.