Курортний острів Кіпр 21 квітня щедро засипало снігом. Як повідомляють місцеві ЗМІ, потужний снігопад поглинцв цілий гірський масив Тродос. Снігом засипало й найближчі міста та села. Наголошується також, що температура в горах опустилася до 5 градусів морозу.

У зв'язку зі щільним сніговим покривом на дорогах поліція острова ввела обмеження на рух транспорту в горах Тродоса.

Примітно, що для Тродоса така погода в квітні є аномальною. Зазвичай у горах Кіпру погода незначно відрізняється від температури на решті частини острова, а снігопади бувають тільки в зимові місяці. Найнижчою температурою, з 1991 року на Тродосе були -10,2 градуси.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Місцеві мешканці додають в соцмережі безліч фото і відео несподіваної зими.

Цікаво, що у Криму в суботу, 20 квітня, також випав сніг. Очевидці говорять про те, що місцями зимові опади не просто мали місце, а снігом буквально "завалило".

Зазначимо, що на початку тижня в Україні в більшості областей погоду будуть визначати атмосферні фронти, які принесуть дощі.

За прогнозом Наталки Діденко, опади будуть чергуватися з проясненнями. Так температура повітря найближчим часом буде поступово підвищуватися, переконана синоптик.

"Протягом 22-24 квітня максимальна температура повітря в більшості областей буде коливатися в межах спочатку ось + 12 + 17 градусів, а в подальших + 15 + 23 градусів. Ночі також стануть теплішими, що буде сприяти розвитку рослин, передбачається + 6 + 12 градусів", - повідомила синоптик.

Нагадаємо, погода на Великдень і травневі свята: Україна прогріється, та не надовго. Синоптик озвучив незвичайний прогноз, в якому попередив українців про нову витівку природи. У перших числах травня очікується +19-21 градус тепла, але 2 травня є ймовірність дощу. Згідно з розрахунками, зниження температури після Великодня припадає на 9-й, 17-й і 33-й дні. При пізньому Великодню самою холодною хвилею є перша, тобто та, яка через півтора тижні.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", синоптики дали прогноз на погоду в травні.

Також "Знай.ua" писав про те, що погода в Україні на кінець квітня і травень.