Всесвітній день книги і авторського права

Ця дата дуже символічна для літератури і саме її вибрали для започаткування Всесвітнього дня книги і авторського права. 23 квітня в 1616 році помер У. Шекспір, М. Сервантем, Інка Гарсіласо де ла Вега. Також це день смерті чи народження Моріса Дрюона, Хальдоура Ласнесса, Дж. Пла і Мануеля Мехія Вальєхо.

Під час Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1995 році, яка пройшла в Парижі, цю знаменну дату і вирішили віддати дню, в який показують свою повагу до книг і авторів, закликають всіх, особливо молодих людей, радіти читанню, щоб це було в задоволення, поважати внесок тих, хто допомагав культурному прогресу людства. Разом з днем заснували і Премію ЮНЕСКО за пропаганду ідеалів толерантності в дитячій та юнацькій літературі.

Всеукраїнський день психолога

У світі немає Всесвітнього дня психолога, чим і дуже сильно відрізняється наша країна від всіх інших. В цей день його відзначають в Україні. Українські психологи зробили великий внесок у практичну і теоретичну частину. Наприклад, Харківська школа психології (вона дуже відома) досліджувала сприйняття у дітей, як вони розвиваються з віком. Власне кажучи, збори психологічних типологій сучасної науки – теж результат діяльності українців. Крім консультативного виду психології, у нас в країні також активно розвивається і медична, а також психологія кризових станів.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Православні свята:

  • Страсна седмиця. Великий Вівторок.
  • Мучеників Терентія, Помпія, Африкана, Максима, Зінона, Олександра, Феодора та інших 33-х.
  • Триває Великий піст.

Терентій Маревный

В цей день православні відзначають пам'ять 33 мучеників, у числі яких Терентій, Помпій, Африкан та інші. Вони постраждали за віру в 249–251 роках. Друга частина назви свята походить від того, що сонце має опинитися в мареві, в тумані. Якщо було це марево, то в цьому році добре вродить хліб, а якщо небо ясне, то значить доведеться селянам поле переорювати і засівати заново.

Народні прикмети на 23 квітня

Іменини в цей день

Олександр, Григорій, Дмитро, Максим, Терентій, Федір, Яків

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.