Монетизація субсидій призвела до валу звернень від їх одержувачів в управління соцзахисту. Однак 13% нарахованих субсидій громадяни так і не отримали. І, як виявилось, проблема у тому, що люди не можуть отримати кошти живими грошима. У чому проблема та які причини відмови у випоатах?

Відмовляють їм з різних мотивів. Найпоширеніша проблема — розбіжності між реальними даними одержувачів і надісланими в Ощадбанк від управлінь соцзахисту (проблеми можуть бути і в тому разі, якщо одержувач міняв паспорт), - пише "vesti-ukr.com".

комуналка

Також люди пишуть, що їх допомогу помилково перерахували до Пенсійного фонду, а не в Ощадбанк (хоча пенсіонерами вони можуть і не бути). Є й ті, хто не зміг записатися в електронну чергу банку через сайт або з'явитися у відділення за грошима. Не всім пенсіонерам листоноші принесли гроші за субсидію разом з пенсіями.

Також українці скаржаться на помилки, які співробітники соцзахисту припустились при введенні даних субсидіантів. А на виправлення їх йдуть тижні і люди мусять платит за комуналку з власної кишені, або ж накопичуються борги.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

тарифи

Коли будуть відбирати кошти

Є і зворотна сторона медалі, кажуть експерти. Багато людей просто не знають, куди йти і як правильно оформити отримання грошей.

"Є випадки, коли чоловік зареєстрований в одному місці (наприклад, у Київській області), а працює в Києві, тому, як і де правильно все оформити — не знає. Також багато обурюються, що не можуть оформити субсидію, але при цьому у них в квартирі прописано по п'ять і більше осіб: хтось виїхав на заробітки і вже кілька років не проживає в Україні, але виписати його родичі не хочуть або не знають, як це зробити. З такими ми проводимо роз'яснювальну роботу", — додав Попенко.

гроші

Українцям нагадують, що з 1 травня набуває чинності новий закон про ЖКГ. Новий документ передбачає нарахування та стягнення пені з боржників.

Крім того, якщо люди накопичують борги, їм припинять видавати субсидії на руки та переведуть на безготівковий розрахунок.

пенсіонери

Нагадаємо, українцям повідомили про підвищення зарплат.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні ліквідують ЖЕКи. Людям радять організувати ОСББ, інакше доведеться укладати нові договори з постачальниками компослуг.

Також Знай.ua писав про те, що економісти розповіли, що буде з економікою України в наступні 12 місяців.