Українські банкіри стурбовані ймовірною реакцією людей на новини з приводу судового розгляду між чиновниками і екс-власниками ПриватБанку.

Фінансовий аналітик групи ICU Михайло Демків розповів, що фінансистам вдалося конвертувати безготівкову гривню в готівкову, для підкріплення кас та завантаження банкоматів, на суму близько 3 мільярди.

ПриватБанк
ПриватБанк

За словами експертів, це один з найвищих показників з початку 2017 року – саме тоді у експертів з'явилася можливість відслідковувати такі цифри, каже експерт. І додає, що такий значний попит на готівку властивий періодам перед довгими вихідними, начебто новорічних свят, коли банки "забивають" банкомати, пише UBR.

ПриватБанк
ПриватБанк

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому він пов'язує підвищені "готівкі апетити" фінансистів виключно з ситуацією навколо Приватбанку. Його слова підтверджують і інші експерти.

"Ситуація спокійна. В цілому на ринку немає підвищеного попиту на готівку, а зафіксовано сплеск, за моїми відомостями, повністю припадає на Приватбанк – саме він і завантажував каси про запас", - пояснює фінансовий аналітик Василь Невмержицький.

Аналітик додав, що люди в більшості своїй поставилися спокійно до рішень суду і спустошувати картки і рахунку в держбанку не стали.

"ПриватБанк просто вирішив перестрахуватися, але це навіть не викликало збільшення вартості готівки на ринку ні на копійку. А акумульований кеш їм ще знадобиться – попереду 5 поспіль вихідних", - резюмував експерт.

Нагадаємо, як працюватиме ПриватБанк після рішення суду: у НБУ пояснили.

Як повідомляв Знай.uа українцям подарують довгі вихідні на Великдень і травневі: на коли планувати відпочинок.

Також Знай.uа писав, екстрадиція Гонтарєвої в Україну: шах і мат.